PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Miercuri, 21.03.18, 5:20 PM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Martie » 30 » 4 LUCRURI DE CARE NU MAI TREBUIE SĂ-ŢI PESE
4:10 PM
4 LUCRURI DE CARE NU MAI TREBUIE SĂ-ŢI PESE
lista cu obiceiuri negative

„Timpul tău este limitat, aşa că nu îl irosi trăind viaţa altcuiva. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să fie mai puternic decât vocea ta interioară, decât inima sau intuiţia ta. Ele sunt singurele care ştiu cum îţi doreşti tu să fii cu adevărat. Orice altceva este secundar.”

Tocmai pentru că timpul petrecut pe acest pământ este limitat şi nici măcar o secundă nu merită să fie irosită, am pregătit pentru tine o listă cu 4 lucruri de care nu merită să-ţi mai pese şi cu care nu merită să-ţi iroseşti timpul.

Încetează să-ţi mai pese de ceea ce consideri tu că este perfecţiunea.

Perfecţiunea nu există. În prezent, din păcate, cei mai mulţi oameni preferă să ignore acest lucru şi preferă să fugă în continuare după ceea ce consideră ei că este perfecţiunea.

În general, oamenii îşi setează o anumită ţintă, pentru care dedică o cantitate enormă de timp, energie şi atenţie.

Obsesia pentru excelenţă şi perfecţiune îi ţin pe cei mai mulţi într-o cursă şi o agitaţie continuă care va avea rezultate, dar care la fel de uşor se poate întoarce împotriva celui ce se agită.

Perfecţioniştii adevăraţi au probleme mari când vine vorba de începerea unor lucruri sau activităţi noi şi au probleme şi mai mari când vine vorba de finalizarea acestora.

Pentru a evita acest lucru, ţine minte un singur lucru: când începi ceva, indiferent dacă este vorba de un curs sau o activitate, trebuie să şi termini ce ai început, chiar dacă este imperfect 99% din timp.

Încetează să-ţi mai pese dacă ai dreptate tot timpul sau nu.

Motivul este unul simplu: în final, ultimul lucru care contează este cine a avut dreptate sau în ce măsură.

Când vine vorba de opinii diverse, dorinţa ta de a avea ultimul cuvânt nu merită toate certurile, schimburile de replici acide şi jignirile la care poate duce.

În loc să te enervezi sau să te superi pe cei din jur că nu vor să te asculte, inspiră adânc şi retrage-te din schimbul de argumente.

Fii conştient că în lumea aceasta putine lucruri sunt absolute, la fel cum puţine păreri sunt într-adevăr cele corecte pentru toate părţile implicate.

Ultimul lucru, dar printre cele mai importante este faptul că fiecare are dreptul să aibă propria părere şi să-şi facă propria alegere.

În fond, fiecare face şi acţionează cum vrea, indiferent de ce zic cei din jur. Nimic nu e absolut, la fel cum o alegere nu poate să fie cea bună pentru toată lumea.

De cele mai multe ori, chiar, o decizie ce pentru tine este bună, pentru altcineva este complet opusul, lucru care duce la o concluzie foarte uşoară: fiecare trebuie să-şi trăiască viaţa aşa cum îşi doreşte, aşa cum cred ei că este bine, nu cum spun alţii.

Încetează să-ţi mai pese de ce cred oamenii despre tine.

Cel mai simplu motiv este următorul: ce cred sau ce spun ei nu contează atât de mult cât crezi tu şi nici nu au o importanţă atât de mare pe cât le dai tu.

Nu lăsa persoanele din jurul tău să te influenţeze negativ, să te facă să renunţi la lucrurile pe care le iubeşti sau în care crezi cu adevărat, cu atât mai mult cu cât posibilitatea ca aceste persoane să rămână în viaţa ta este mai mică.

Singurele cazuri în care trebuie să-ţi pese de părerea celor din jur sunt situaţiile formale, în care încerci să faci o impresie bună (în cazul unui interviu sau al unei prime întâlniri).

Încetează să-ţi mai pese de greşeli (atat trecute, cat si posibile).

Greşelile contează, dar doar atâta timp cât te învaţă ceva. Cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să nu faci nimic din cauza fricii de a greşi.

Indiferent care este rezultatul, lucrurile se vor termina aşa cum trebuie: fie vei reuşi, fie vei învăţa ceva (şi asta tot o reuşită este).

În plus, dacă nu vei încerca niciodată, vei rămâne cu incertudinea de a nu fi încercat şi vei rămâne blocat în acelaşi loc pentru totdeauna.

Vizualizări: 431 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0