PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 9:59 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Martie » 16 » ALEGE SĂ FII FERICIT!
2:58 PM
ALEGE SĂ FII FERICIT!

Salut

În articolul prezent o să vorbim despre starea de fi fericit fără motiv şi cât e de importantă, mai ales în perioada sărbătoriilor de iarnă.

Citeam zilele trecute în articolul lui Pera, „Cum evităm depresia de Crăciun”, că foarte mulţi oameni suferă de depresii în perioada Crăciunului. Am stat puţin şi am reflectat la cele aflate şi am constantat că şi eu am observat acest lucru.

În perioada Crăciunului, avem obiceiul să ne uităm la ce avem…, la ce suntem, să le arătăm celor din jur ce cadouri am primit, cum ne merge, să ne comparăm cu ceilalţi etc. Nu toată lumea e perfect mulţumită şi împlinită în ceea ce priveşte viaţa lor şi toţi vrem ca să fie frumos, magic şi să ne fie bine în perioada acestei sărbători cu un spirit special.

Şi în această căutare de a fi împliniţi ne uităm la noi, vedem ce ne place, spunem „în regulă” şi apoi vedem şi ce nu ne place, dar nu mai spunem acelaşi lucru, ci spunem în cel mai pozitiv scenariu „cum aş putea să rezolv această problemă?”.

Adică, ne concetrăm pe ceea ce nu avem, pe nevoile noastre nesatisfăcute şi ignorăm ceea ce ne-a rămas, iar acest lucru ne introduce o stare depresivă.

Da, e firesc să devii depresiv dacă te gândeşti la ce îţi lipseşte, dar LA CE ÎŢI FOLOSEŞTE SĂ FII DEPRESIV?

Cam la nimic, mai puţin entuziasm şi energie, deci mai puţină capacitate alocată pentru rezolvarea problemelor.

Soluţia? Alege să fii fericit! Gândeşte-te şi bucură-te de ceea ce ai  şi de ceea ce te poate face fericit.

Azi dimineaţă vorbeam în versuri din diferite cântece cu o prietenă pe messenger, eu un vers, ea altul etc. Era distractiv, iar ea îmi spune „eşti fericit, trebuie să ai un motiv” eu îi răspund „da, sunt fericit, nu am niciun motiv, nu trebuie să am motiv”.

De ce e bine să fii fericit fără motiv? Pentru că astfel te poţi detaşa de lucruri şi rezultate exterioare, poţi să te bucuri şi să nu te mai laşi doborât de lipsuri.

Nu ai bani? Ai o familie nefericită? Poate, dar poate ai nişte prieteni minunaţi cu care te distrezi de minune, bucură-te şi fii recunoscător pentru acest lucru.

Nu ai prieten/prietenă, uită de acest lucru şi profită de zăpada care este afară, bucură-te de ea, simte spiritul cald al sărbătoriilor de iarnă.

Nu hrăni gândurile legate de ce nu ai ci fii recunoscător pentru ceea ce ai.

Citeam în cartea lui Skip Ross – Valorifică-ti potenţialul, despre un anume principiu al dăruirii, care se rezuma în cuvintele „dăruieşte şi vei primi”. Tot acolo se mai explica faptul că trebuie să dăruieşti ceea ce vrei să primeşti. Vrei bani(simbol al valorii) atunci e necesar să dăriueşti valoare.

Vrei să fii fericit? Dăruieşte fericire!

Fă fericit pe cineva, cu ceea ce poţi tu oferi ca să-l faci fericit. Fie că sunt bani, fie că reprezintă o altă formă de ajutor, sau chiar un simplu zâmbet, un dans, o încurajare, orice vezi că îi lipseşte iar tu ai putea să îi dăruieşti.

Vei vedea că atunci când dăruieşti ceva, vei trăi o senzaţie nobilă şi foarte plăcută.

Totodată nu neglija sportul! Eu încă nu am observat pe vreunul din prietenii mei care fac sport în mod regulat să fie în depresie. Iar acum în acest sezon rece, oamenii speriaţi de discomfortul frigului se lasă pe tânjeală şi stau la căldurică.

Nu e neaparat să alergi, orice sport, poţi dansa sau poţi profita de zăpadă şi să mergi pe undeva să te dai cu sania, cu sacul, cu orice :D . Te ajută să te scoţi din gânduri şi să te bucuri de frumuseţea acestei perioade.

Emoţiile sunt şi ele substanţe care circulă prin sânge, iar surplusul lor se elimină transpirând, făcând sport. Eu de fiecare dată când aveam de înfruntat o provocare, sau era o perioadă mai stresantă, făceam mai des sport. Alergam mai des şi mă ajuta să trec peste.

În concluzie, fii recunoscător pentru ceea ce ai.

„Fericirea este plăcere fără regret.” ~ Lev Tolstoi

Vizualizări: 833 | Adăugat de: Mihai | Tag-uri: daruieste, ajuta, altii, Craciun, fericit | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 2
2  
Very nice site!

1  
Howdy! Would you mind if I share your weblog with my twitter group? Theres lots of people that I think would truly enjoy your content material. Please let me know. Thanks cdaeekfccagdddfk

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0