PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 10:00 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Martie » 30 » CARE ESTE SECRETUL FERICIRII?
4:23 PM
CARE ESTE SECRETUL FERICIRII?"Fericirea cuprinde cinci părți. O parte este a lua hotărâri bune, a doua este a avea simțuri bune și sănătate trupească, a treia este reușita în ceea ce întreprinzi, a patra-i reputația bună printre oameni și a cincea abundența de bani și a bunurilor folositoare pentru viață.” – Platon

Fericirea este o alegere.

Este o regulă generală că momentul în care știm ce vrem și respectăm planul pe care ni l-am format pentru a obține ce ne dorim, ne simțim mulțumiți atât de noi înșine, cât și de viața pe care o ducem.

Pentru a duce o viață fericită, pentru a ne atinge idealul în fericire, trebuie să fim, cu toții, conștienți că fericirea trebuie să depindă în cea mai mare parte de noi înșine, nu de cei din jurul nostru.

Fericirea stă în mâinile tale.

Dăruim dragoste și nu așteptăm nimic înapoi.

În același timp, continuăm să muncim pentru a ne atinge țelurile propuse, care odată atinse, suntem convinși că ne vor oferi fericirea.

Și o vor face.

Trebuie să înțelegi și să-ți repeți că noi, ca ființe umane, nu trăim pentru a primi și pentru a căuta în continuu aprobarea celor din jur.

Cu atât mai mult nu trebuie să oferi dragostea ta doar pentru a te asigura că vei primi această dragoste înapoi, fără să conteze de la cine.

Nu așa este dragostea. A iubi pe cineva este un sentiment altruist și înseamnă să nu te aștepți la nimic înapoi din partea persoanei căreia îi oferi dragostea ta.

De aceea, trebuie să trăiești pentru tine, nu pentru altcineva, trebuie să trăiești în așa fel încât să-ți priască, încât să te dezvolți cât mai mult pe plan personal.

Un astfel de mod de a trăi este nobil. 

A fi cu cineva care modifică ceea ce ești, cum ești și cine ești va distruge nobilitatea vieții pe care o duci.

Tendința noastră este să ne impunem opiniile și dorințele asupra partenerului, în timp ce acesta va încerca să facă la fel.

De ce?

Pentru că așa este natura umană și pentru că fiecare are propriul concept despre ce este corect și ce este greșit și de cele mai multe ori, este un concept greșit și egoist.

În ciuda acestei iubiri profunde pe care o poți avea pentru partenerul de viață, trebuie să ai grijă să nu te pierzi pe tine însuți.

Oamenii din viețile noastre vin și pleacă și de aceea este esențial ca tu să nu te pierzi și să nu renunți la propria persoana.

Este vital să-ți protejezi și să-ti pastrezi personalitatea, felul de a gândi, ideile și scopurile în viață.

A te iubi și a avea grijă de tine însuți ar trebui să fie pe primul loc în lista ta de priorități.

Este suficient să știi ce vrei, ce te face fericit și ce te satisface, așa că du-te și caută tot ce-ți trebuie, fără inhibiții.

Cheia atingerii fericirii este să faci în așa fel încât aceasta să nu depindă de altcineva.

Oamenii au percepții diferite legate de cum îi pot face pe ceilalți fericiți, dar realitatea este că doar noi știm ce ne poate face într-adevăr fericiți.

Vei vedea că, mai devreme sau mai târziu, vei afla care poate fi sursa fericirii tale.

Trebuie doar să-ți păstrezi optimismul.

Sigur, unele persoane sunt ceva mai optimiste decât altele și s-a demonstrat științific că unii oameni au genele fericirii și alții nu.

Geneticienii sunt de părere că genele ar fi responsabile pentru aproximativ 50 la sută din diferențele între nivelurile de fericire ale oamenilor.

Genele fac în așa fel încât fericirea să fie oarecum stabilă de-a lungul unei vieți. Copiii fericiți, în cele mai multe cazuri, vor deveni adulți fericiți.

Totuși, aceste gene ale fericirii au și limitele lor, iar fericirea nu depinde în totalitate de ele.

Dar ce este fericirea, totuși?

Viața îți va oferi, de-a lungul ei, atât momente plăcute cât și momente neplăcute, nu le lasa pe cele neplacute sa le umbreasca pe cele placute.

Ti se vor oferi, aproape în mod egal, atât fericire, cât și tristețe. Totuși, viața nu este una haotică, și va avea grijă să alterneze aceste momente neplăcute, cu cele plăcute.

Nu doar atât, dar se presupune că de-a lungul vieții rămânem aproximativ la același nivel al fericirii, indiferent de ceea ce pățim sau ce se întâmplă cu noi.

Pentru a înțelege mai bine această idee, gândește-te la o cameră care își păstrează aceeași temperatură datorită setărilor termostatului.

Întrebarea este, acum, dacă există ceva ce se poate întâmpla cu noi astfel încât să devenim mai fericiți, pentru o perioadă de timp mai lungă.

Acest lucru variază de la persoană la persoană. Fericirea cuiva poate este plictiseala altuia.

Așadar, fă-ți o listă denumită "voi fi fericit când…”. Gândește-te la tot ce te face fericit, la tot ce speri și la tot ce crezi că te va face fericit în viitor.

Notează-ți chiar și cele mai mici lucruri, oricât de nesemnificative ți se par.

Poate idealul tău în fericire este o carieră de succes sau poate timpul pe care îl dedici hobbyurilor tale.

Așadar, probabil că a te simți implicat în ceva, a fi productiv și activ este cheia adevărată către fericire.

Vizualizări: 411 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0