PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 10:01 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Februarie » 23 » CREDINŢA INDUSĂ PRIN AUTOSUGESTIE
12:58 PM
CREDINŢA INDUSĂ PRIN AUTOSUGESTIE

O chestie interesantă pe care am citit-o în cartea lui Napoleon Hill (Think and grow rich) este ideea că prin autosugestie ne putem cultiva credinţa. Ce e şi mai interesant este că funcţionează. Am asociat mereu cuvântul credinţă cu religia şi probabil de aceea nu aş fi înţeles care poate fi legătura dintre credinţă şi un proces mental precum autosugestia. Napoleon Hill explică pe înţelesul tuturor în cartea sa cum ajunge o idee repetată de suficiente ori să devină o credinţă foarte puternică şi mai departe, să se manifeste în realitate. La urma urmei, de fapt asta vrem cu toţii. Să găsim acele scurtături prin care să transpunem în realitate ceea ce ne dorim.

Ei bine, trebuie să începem cu o idee. Şi asta e partea cea mai frumoasă. Chiar dacă la început ni se pare greu de crezut că într-un an de zile vom deveni miliardari (spre exemplu), pe parcurs, dacă ne repetăm iar şi iar acest gând, vom începe să îl acceptăm, să nu ni se mai pară exagerat. Ne vom obişnui cu el, va pătrunde în subconştient şi se va fixa acolo. Aici este punctul în care acel gând se transformă în credinţă prin autosugestie. Şi cum spuneam, funcţionează. Condiţia este să îţi doreşti cu toată fiinţa ta un lucru, adică să fie o prioritate în viaţa ta. De aici, lucrurile sunt mai simple, deoarece Legea Atracţiei va răspunde acestei credinţe, aducându-ţi gânduri asemănătoare, energii pozitive noi, vei deveni mai orientat pe a acţiona şi automat vei genera rezultate pe măsura credinţei tale! Chiar aşa se întâmplă. Trăiesc fenomenul acesta chiar şi acum şi l-am mai experimentat şi în trecut. Este o realitate!

Problema oamenilor care aplică această metodă de autosugestie şi ajung la concluzia că „lucrurile nu stau chiar aşa” este faptul că nu perseverează şi nu îşi dinamizează obiectivele cu suficientă energie şi emoţie. Pe de altă parte, majoritatea oamenilor ar vrea să devină bogaţi sau să aibă o relaţie de iubire armonioasă, dar în acelaşi timp să rămână în zona lor de comfort. Cu alte cuvinte, vor ca viaţa lor să se schimbe, dar ei să rămână tot ei. Câţi dintre cei care îşi propun să facă una sau alta sunt dispuşi să plătească preţul necesar, să se disciplineze, să fie perseverenţi, să păşească în afara cercului, să acţioneze într-un sens cu totul diferit?

Napoleon Hill spune despre credinţă că este elixirul care dă viaţă, putere şi acţiune oricărui gând! "Este binecunoscut că omul sfârşeşte prin a crede ceea ce îşi spune în mod repetat, indiferent dacă afirmaţiile sale sunt adevărate sau false!" Iată ce poate face autosugestia! Cât de puternică este! Deci o idee poate fi plantată în mintea unui om prin repetarea aceluiaşi gând! În cartea Think and Grow Rich, Napoleon scrie că prin gândurile dominante pe care omul le cultivă în mintea să conştientă (fie ele pozitive  sau negative) principiul autosugestiei pătrunde în mod voluntar în mintea subconştientă. 

Cu aceste noi informaţii sau perspective diferite de a ne raporta la credinţă, putem realiza ORICE ne dorim! Nu există lucruri pe care le putem face şi lucruri pe care nu le putem face. Există doar posibilităţi infinite. Singurele limite care ne pot împiedica să ne trăim propriile visuri sunt acelea pe care le avem în mintea noastră! Iar atunci când le dăm la o parte... devenim TRĂITORI AI PROPRIILOR VISURI!
Vizualizări: 336 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0