PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 10:04 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Februarie » 22 » CUNOAŞTE-ŢI LIMITELE! (I)
4:59 PM
CUNOAŞTE-ŢI LIMITELE! (I)
Cunoaste-ti limitele! (I)

Un time management eficient tine de a-ti cunoaste propriile limite!?!

Insasi ideea de limite in mintea mea se asocia pana nu demult cu multe restrictionari, bariere si blocaje! M-am educat sa gandesc ca limitele sunt doar in mintea mea si ca ele pot fi depasite sau pur si simplu ignorate!

Exista o legatura intre ati cunoaste propriile limite, time management si performanta? Raspunsul meu la aceasta intrebare este DA!!!!

Te-ai regasit in situatii in care ai inceput sa faci foarte multe activitati, te-ai supraincarcat din dorinta de a rezolva cat mai multe?

Poate ca doar tu puteai face acel lucru cel mai bine sau poate nu avea cine sa faca acel task in locul tau. Sau poate era o sansa unica de afirmare pe care nu voiai sa o pierzi… Explicatii pentru care te-ai supraincarcat pot fi multiple, insa la final, dupa mult efort, munca, timp si intentii bune de a rezolva lucrurile, pur si simplu te-ai blocat! Iata ca ai experimentat ceea ce se numeste mai modernBURN OUT!!!

Performanta si eficienta

Daca ar fi sa privesti performanta obtinuta dupa un burn out, raportandu-te la cat timp, bani, energie si ce satisfactie ai obtinut pentru a rezolva multitudinea de task-uri, poti spune ca ai avut o performanta buna? Ca ai gestionat corect timpul? Ca ti-ai cunoscut propriile limite? Ca ai reusit sa iti respecti toate angajamentele fata de altii dar si fata de tine la timp?

Si eu am trecut prin aceasta experienta in care mi-am asumat mai mult decat puteam duce la momentul prezent! Dupa ce sentimentul de sufocare a fost din ce in ce mai prezent, am acumulat multe task-uri nefinalizate in timpul promis, am "beneficiat” de lipsa de focus si de concentrare ce a afectat calitatea muncii si a serviciilor mele, am intarziat deadline-urile unor proiecte importante, iar in final mi-am zdruncinat destul de serios increderea in mine si in ceea ce eram capabil sa fac.

Vizualizări: 151 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1  
Este relevant un aspcet.Inteligenta umana pare atuul rasei umane,atu care e caracteristic superioritatii noastre pe acesta planeta.concluzionez ca daca o cioara,stancuta,hipopotan,mai stiu eu ce,utilizeaza inteligenta(intr-o masura inofensiva,)atunci punctul nostru forte este puternic zdruncinat.Pai o cioar ajunge sa traiasca si 400 ani,un caine simte un cutremur cu cateva zeci de minute inainte sa se intample,etc.Cred ca am ramas in urma cu dezvolarea laturei spirituale din noi si folosim inteligenta intr-un mod abuziv,parca incatusati in ea,traind cu impresia ca daca 2+2=4 Dzeu nu exista.Aceasta inteligenta,folosita abuziv este tot aceea care are nevoie de un Dumnezeu care nu exista in aceasta forma.Totusi,ca sa ne recapatam masura decenta a spiritualitatii o fi necesar sa traim si aceasta eroare,care poate fi experienta de care avem nevoie pentru a ne regasi echilibru intre spiritualitate si inteligenta.

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0