PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 9:56 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Februarie » 22 » DĂ-ŢI SINGUR PUTERE ÎN VIAŢA TA
5:08 PM
DĂ-ŢI SINGUR PUTERE ÎN VIAŢA TA

Autopotentarea este procesul prin care imi dau voie sa fiu subiectul vietii mele, persoana in functie de care lucrurile se desfasoara in viata mea.

A considera ca pentru anumite parti ale vietii mele altcineva este vinovat, responsabil, inseamna ca in functie de acea persoana lucrurile se intampla in viata mea. Bineinteles ca informatiile de care dispunem pana la un moment dat pot aduce toate argumentele intr-o astfel de directie. Intrebarea este: Eu am permis acelei persoane sa aiba un astfel de rol?

Daca raspunsul este ca nu s-a pus problema in acesti termeni, inseamna ca in mod tacit doar particip la propria viata

Desigur viata este complexa, lucrurile sunt complexe. Dar, ca in orice sistem care functioneaza, daca principiile de baza nu sunt respectate, atunci sistemul va functiona haotic.

Asumarea responsabilitatii

Intr-o prima faza, a-mi asuma responsabilitatea este un proces care consuma energie pentru ca trebuie sa modific vechi modele.

Acumularea de putere (puterea pe care mi-o dau mie insumi) se resimte in timp: am relationari mai armonioase (pentru ca imi asum o stare naturala – de a fi principala persoana in propria viata), acord timp si energie lucrurilor cu adevarat importante si, printre altele, poate insemna mai putina suferinta si disconfort in relationarea cu ceilalti.

Fiecare dintre noi, in functie de experienta noastra, in functie de cat de confortabil ne simtim in situatia actuala, vrem sa schimbam ceva. Facem alegeri sau chiar actionam. Putem sa simtim lipsa de energie in a intreprinde ceva si multe dintre proiectele noastre sa stagneze ceva timp doar in mintea noastra. Stim foarte bine ca progresul este resimtit atunci cand se intampla ceva in mod concret, in realitatea manifesta.

Practica

Pur si simplu sa alegem ca lucrurile din viata noastra sa se desfasoare in functie de noi insine.

Apoi, de fiecare data cand constientizam ca am facut afirmatii de genul: "cineva este responsabil/vinovat” pentru un subiect/o parte a vietii mele sa reevaluez:dau putere si responsabilitate acelei persoane sa raspunda de acea parte a vietii mele? Sau eu sunt de fapt responsabil?

Vizualizări: 115 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0