PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Miercuri, 21.03.18, 5:22 PM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Martie » 16 » DE CE SĂ TE IUBEŞTI PE TINE ÎNAINTE DE A-I IUBII PE ALŢII
2:51 PM
DE CE SĂ TE IUBEŞTI PE TINE ÎNAINTE DE A-I IUBII PE ALŢII

Astăzi vorbim despre efectele pozitive ale iubirii de sine şi despre mariile lipsuri care apar atunci când începi să nu te mai iubeşti. Acest articol este ideal pentru cei care au stima de sine scăzută, care se simt slabi, obosiţi şi plini de defecte.

Această lecţie am învăţat-o pe pielea mea când cu câteva luni în urmă mă regăseam într-o perioadă foarte stresantă. Aveam foarte multe aşteptări de la mine, îmi puneam o grămadă de condiţii, să fiu cât mai bun din ceea ce pot fi şi mă enervam când nu reuşeam.

Problema era că încercam să fiu dintr-o dată altfel şi nu acceptam să mai greşesc. Acest fapt a declanşat un stres atât de puternic încât nu prea aveam poftă de mâncare şi uneori mă trezeam că mă ia o stare de vomă.

Până într-un moment de stres maxim în care nici măcar sportul nu mă mai ajuta să-l descarc, când pur şi simplu mi-am zis „fie ce o fi, voi accepta absolut orice scenariu şi mă voi bucura de mine indiferent de modul în care o să reacţonez, îmi place de mine aşa cum sunt, mă iubesc”.

Acel moment a fost revelator!

Parcă dintr-o dată stresul începuse să scadă puternic din intensitate, discomfortul, anxietatea începuse să se destrame.

Şi astfel am observat că eu de fapt mă purtam cu mine ca şi cu un sclav, iar eu aveam nevoie de iubire din partea mea, dar aceasta nu exista.

Aşadar, iubirea faţă de tine şi faptul de a te plăcea aşa cum eşti te ajută să scapi de stres.

Dacă te iubeşti pe tine, şi alţii vor putea să te iubească, altfel e greu şi pentru ceilalţi când nici măcar tu nu te iubeşti.

Poate unii se simt inconfortabil să vorbim direct despre iubire, dar suntem oameni, avem suflet şi emoţii, iar dacă nu recunoaştem această parte emotivă din noi înseamnă că practicăm automutilarea.

Dacă nu te iubeşti te plângi tot timpul, vrei non stop să fii altfel şi nimic nu te mulţumeşte la tine.

Eşti negativist, iar oameniilor nu le plac oamenii negativişti. Fiecare are problemele sale care îi frământă, nu le faci un bine dacă îi încarci şi pe alţii cu problemele tale plângându-te non stop.

Dacă te iubeşti, îţi creşte stima de sine şi o dată cu ea şi încrederea în forţele proprii. Devii totodată mai relaxatte simţi mai confortabil în orice situaţie pentru că nu mai te străduieşti să fii tot timpul altfel deoarece te placi aşa cum eşti, eşti mai liber iubindu-te pe tine.

Iubindu-te, te vei respecta mult mai mult. Nu vei mai fi o slugă pentru alţii pe care îi placi pentru că în primul rând te vei iubi pe tine.

Iar dacă te vei respecta mai mult, oamenii vor ştii că nu vei accepta orice rahat din partea lor şi astfel vor începe şi alţii să te respecte mai mult.

Ştii bine că dacă te compari cu alţii vei avea de suferit. Vei vedea lucrurile care îţi lipsesc, vei vedea ce e minus la tine şi ce nu eşti.

Dar, vei scăpa de veninoasa nevoie de a te compara cu ceilalţi pentru că te-ai hotărât cine eşti. Şi te placi aşa cum eşti. Te iubeşti. Conştientizezi faptul că eşti o creaţie apropriată perfecţiunii.

Dacă nu te iubeşti, dacă ai stima de sine scăzută, îţi vei sabota singur şansele de succes pentru că va apărea un conflict între imaginea care o ai faţă de tine şi ipostaza de succes în care te vei afla.

Atunci când te regăseşti într-o poziţie înaltă iar tu crezi că nu meriţi sau că nu eşti suficient de bun, inconştient vei lua măsuri care să te ajute să pleci din acea poziţie; poziţie pe care ţi-o doreşti, dar dacă nu te placi când ajungi acolo nu te vei simţii comfortabil, vei spune „parcă nu sunt eu însumi”.

În concluzie, iubeşte-te, respectă-te. MERIŢI!

Ţine minte că EŞTI CEL MAI BUN şi… spune-ţi „MĂ IUBESC! ÎMI PLACE DE MINE!”

Vizualizări: 437 | Adăugat de: Mihai | Tag-uri: Respect, iubesti, meriti, altii | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0