PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 10:02 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Martie » 1 » EXPRIMĂ CEEA CE SIMŢI CU ADEVĂRAT
6:46 PM
EXPRIMĂ CEEA CE SIMŢI CU ADEVĂRAT
Emotional-Trading

De câte ori nu te-ai chinuit să fii perfect? Să zâmbești într-un fel anume, să vorbești cum și ce ar face plăcere altora, să faci în așa fel încât să nu superi pe nimeni și să te îngropi în lectură motivațională, sperând că așa, îți vei schimba emoțiile și ceilalți te vor vedea perfect, tocmai datorită imperfecțiunii tale.

Fie că ți-ai dat seama sau nu, te mulai după ceilalți oameni, în așa fel încât să te simți plăcut, iubit, apreciat. Și atâtea măști ai folosit și ascuns în dulapul experienței tale, încât ai uitat cum ești tu de fapt. Apoi te simți pierdut, nu știi ce vrei, cum să faci și încotro să pornești spre o nouă viață.

Încurajez auto-educația, lecturile motivațioanale și tot ce te-ar putea ajuta. Însă nu sunt de acord cu refularea emoțiilor tale. A gândi pozitiv nu înseamnă să te prefaci și să ascunzi toate rănile tale sub un zâmbet frumos.

Toată lumea vorbește de gândirea pozitivă și beneficiile ei, însă nimeni nu ți-a spus de rănile tale și beneficiile lor. Așadar, cât mă citești, scoate-ți măștile sociale și vezi dacă ți se potrivește această informație.

Fiecare emoție, experiență sau boală are pentru tine un mesaj

Dacă te simți furios, nu e întâmplător. Dacă ai fost părăsit, ai rămas fără job sau ai dat faliment, nu e întâmplător. Dacă ai până și o banală răceală, nu e întâmplător. Ia medicamente dacă așa dorești ( în unele boli mai grave sunt chiar necesare), însă nu te rezuma doar la asta.

Emoțiile, experiențele și corpul nostru nu mai știu cum să ne atragă atenția către noi înșine. Cum să ne învețe mai bine că viața merită trăită și e tare frumoasă.

O emoție care apare brusc, te avertizează de o rană nevindecată. Dacă tu o ascunzi și verși peste ea gândire pozitivă, se va materializa în viața ta ceva neplăcut, pentru a-ți atrage atenția din nou că ai o parte din tine care cere atenție și se vrea tratată. Dacă nici atunci nu înțelegi mesajul, corpul tău îți dă semnale de alarmă prin ușoare disconforturi, dureri, răceli. Dacă nu te uiți nici atunci în interiorul tău, problemele tale de sănătate se agravează. Nicio boală nu vine peste noapte. Întotdeauna sunt mici avertismente și mintea, emoțiile și corpul tău strigă la tine să te regăsești.

Pentru cine vrei să fii perfect? De ce?

Această dorință de perfecțiune, câteodată inconștientă, te face să refulezi în tine cuvinte și emoții. De exemplu, te-a deranjat ceva la un prieten și te gândești că dacă îi spui, se va supăra, așa că taci.

Nu spun să sari la gâtul omului dacă a greșit, ci să exprimi ceea ce simți cu adevărat, într-un mod aseriv. De exemplu "Mă George, mă deranjează când amâni să ne întâlnim pentru pe mine, întârzierile mă fac să simt că pierd timpul. Te rog de acum, să mă anunți din timp dacă intervine ceva și ne întâlnim când poți, nu e problemă.” ( oferi și o alternativă/solutie la problema ta).

Dacă vei continua să-ți înghiți cuvintele, emoțiile tale se vor intensifica și vei răbufni când ți-e lumea mai dragă.

Dacă ai observat că vrei să fii perfect cu anumiți oameni, întreabă-te ce s-ar întâmpla dacă te-ar vedea și vulnerabil, cu greșeli, cu probleme?

Îți mai spun un secret. Nimeni nu iubește un om perfect. Îl admiri, îl apreciezi, cazi în genunchi și-l respecți tot restul vieții. Dar nu îl iubești. Oamenii caută acele diamante neșlefuite în care să se oglindească, nu zei.

Privește-ți rănile în față și dizolvă-le prin acceptare

  • Acceptă și îmbrățișează ceea ce simți. Gândește-te ce lucruri pozitive obții din problemele tale. Caută până găsești minim un beneficiu. Și nu te ascunde de tine însuți. Acceptă-te. Ăsta e primul pas spre vindecare. Acceptarea a ceea ce gândești, simți, faci și ești.
  • Când te deranjează ceva la ceilalți, spune. Dacă pierzi un om pentru că ai avut curajul că îi spui ce simți, atunci nu e suficient de clar ce rol a avut în viața ta?
  • Spune mulțumesc și te iubesc, de oricâte ori simți asta.
  • Mulțumește și problemelor tale, pentru că ele te trezesc și îți arată calea. Mulțumește pentru ce te-au învățat, iartă-te și dă-le drumul.
  • Observă de câte ori pe zi, spui altceva decât ceea ce gândești și simți. Fii atent de ce faci asta.
  • Dacă te doare ceva sau ai o problemă medicală, fă tratamentul prescris de medic, însă în paralel, retrage-te în liniște și întreabă-te "Ce mesaj are pentru mine această durere de cap/acnee/etc?” "Ce parte din mine ignor? Cum aș putea accepta si vindeca acea parte?”
  • Când ai parte de o experiență neplăcută, gândește-te ce mască a ta a rezonat ea? În ce pozai, atunci când ai întâlnit acel om, situație? 

Dacă ești preocupat de dezvoltarea ta și ești optimist,felicitări ! Însă, când simți lucruri negative, nu le alunga. Acceptă-le și descoperă mesajul din spatele lor. Apoi schimbă ceva. Poate va trebui să vorbești cu cineva, să faci ceva ce ți-ai propus de mult timp, să te iubești mai mult, etc. Vei descoperi singur ce ai de făcut, dacă te întrebi ce vrea să-ți transmită acea parte din viața ta ( indiferent că e vorba despre un sentiment, întâmplare sau boală)

Deschide-te și exprimă mereu doar ceea ce simți cu adevărat. Viața e prea scurtă pentru a purta măști confecționate de alții.

Vizualizări: 158 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0