PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 10:03 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Februarie » 23 » FERICIREA - O STARE INTERIOARĂ
1:09 PM
FERICIREA - O STARE INTERIOARĂ

De fapt, fericirea ne aparţine, este a noastră. Este o stare pe care o putem trăi în 90% din timp dacă suntem cu adevărat recunoscători pentru ce avem în viaţa noastră acum... Fericirea nu solicită condiţii speciale, chiar nu. Aşa cum nici tristeţea nu necesită condiţii speciale. Există oameni care au totul şi sunt nefericiţi... şi există oameni care pur şi simplu au sufletul PLIN cu recunoştinţa şi bucurie.. Nu, nu e doar teorie. Ce ne opreşte să fim fericiţi chiar în acest moment? 

 Fiecare îşi va spune în sinea lui ce anume îl deranjează sau ce anume îl determină să fie stresat... Nu încerc să spun că  problemele cu care ne confruntăm uneori sunt doar nişte himere, ci că putem alege să vedem partea plină a paharului, adică să ne concentrăm atenţia pe lucrurile bune din viaţa noastră.

Eu cred că recunoştinţa pentru ce avem ACUM înseamnă de fapt a fi fericit. Cu un pic efort, putem ajunge să privim şi problemele noastre ca pe trepte de evoluţie. Putem alege să credem cu tărie că într-un rău se află un mare bine. Şi n-am greşi deloc să gândim aşa. Acum este singurul moment real, singura clipă în care putem fi fericiţi. Ne putem aminti perioade frumoase din viaţa noastră şi să mulţumim pentru ele, dar mai presus de toate, trebuie să fim sincer recunoscători pentru ce avem acum.

Am spus la început că fericirea este o stare pe care o putem trăi în 90% din timp. De ce 90%? Poate pentru că mai există şi momente în care nu putem cere de la noi să simţim starea de bucurie şi recunoştinţă. Consider că 10% din timp reprezintă acele momente când e bine să ne permitem şi să ne asumăm şi stări mai puţin plăcute, precum tristeţea, furia, supărarea, oboseala, etc. OSHO spune de exemplu că indiferent cât de bine înţelegem şi aplicăm principiile unei vieţi armonioase, nu putem evita cu totul trăirile amintite mai devreme. Ideea este ca majoritatea timpului nostru să ni-l petrecem fiind recunoscători, bucuroşi şi fericiţi cu ceea ce avem în momentul prezent!

Viaţa este frumoasă, plină de miracole care aşteaptă să ne îmbogăţească. Trebuie doar să le deschidem uşa. Nu cred că există un Dumnezeu acolo Sus care se distrează făcând diferenţe între oameni... pe unii îi chinuie, iar pe alţii îi fericeşte. E adevărat că anumite condiţii nefavorabile există pur şi simplu, dar chiar şi acestea pot fi transformate dacă alegem să gândim pozitiv, să vedem partea plină a paharului şi să privim cât mai sus! Simt că fericirea este a noastră, ne aparţine atât timp cât devenim conştienţi de acest adevăr şi alegem să-l acceptăm!
Vizualizări: 133 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0