PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 10:02 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Februarie » 23 » LEGEA ATRACŢIEI ŞI CUM SĂ-ŢI FORMULEZI DORINŢELE
1:35 PM
LEGEA ATRACŢIEI ŞI CUM SĂ-ŢI FORMULEZI DORINŢELE

Pentru ca dorinţa ta să dinamizeze procesul atracţiei (conform Legii Atracţiei) trebuie să ştii câteva reguli de formulare scrisă a unui obiectiv.  Cele 4 condiţii pe care le voi trece în revistă au fost predate în cadrul unui curs de NLP ( Programare Neurolingvistică) la care am participat anul acesta.Avantajul acestei tehnici pentru formularea obiectivelor este acela că te ajută să clarifici ce anume îţi doreşti de fapt şi să-ţi focalizezi atenţia pe un singur lucru, în loc să rămâi cu impresii vagi despre scopurile tale. Vei vedea că după ce termini formularea, te vei simţi mult mai uşurat şi mai sigur pe viziunea ta.
Aşadar, cele 4 reguli sunt:


1.       Exprimarea obiectivului

A.      Obiectivul să fie scris în termeni pozitivi
Exemplu corect:  Renunţ la fumat.
Niciodată: Nu mai vreau să fumez.
Ideea este că nu-urile sunt ignorate de creier întrucât atenția lui este focalizată pe vreau să fumez.

B.      Fără comparații
Niciodată:  Fumez mai puțin. (mai puțin decât cine? mai puțin în comparație cu ce perioadă din viață?). Dacă totuși metoda aleasă de tine, să spunem, ar fi să renunți progresiv la fumat, rărind țigările, atunci vei spune:  Fumez 3 țigări pe zi.

C.      Obiectivul să fie precis determinat (ce, cum, cine, unde, când)
În funcție de scopul stabilit, detaliile diferă. 
Greşit: De mâine mă las de fumat. (Tomorrow never comes...)
Exemplu corect: Din data de 1 septembrie 2012 fumez doar 3 țigări pe zi.

D.      Nu include verbe modale (aș vrea, mi-aș dori, ar trebui să, etc.)


2.       Obiectivul să fie inițiat și menținut de către tine

În cazul în care totuși ce-ți dorești implică voinţa sau participarea altei persoane, asigură-te că tu faci tot ce-ți stă ţie în putință pentru ca obiectivul tău să devină realitate și lasă și celuilalt spațiu și libertatea să decidă ce crede că e bine pentru el sau pentru tine.  Cu alte cuvinte, fă-ți partea ta de treabă cât de bine se poate și acceptă că, în acest caz, s-ar putea ca dorinţa ta să nu se împlinească acum sau să nu se împlinească deloc. A te agăţa de finalizarea unui proiect în ciuda tuturor obstacolelor nu este întotdeauna o abordare sănătoasă, mai ales dacă mai sunt implicaţi şi alţi oameni. A câştiga înseamnă uneori a pierde. 

Sunt lupte din care este bine să te retragi, nu pentru că le-ai putea pierde, ci pentru că ai deveni ridicol dacă le-ai câştiga...


3.       Stabilește-ți o metodă de evaluare a progreselor și a rezultatului final
Acest lucru te ajută să-ți oferi singur feedback și să vezi dacă ești încă pe drumul cel bun sau dacă ți-ai atins deja obiectivul.  Ține un jurnal. Identifică unele dovezi ale atingerii scopului (ce văd? ce aud? cum mă simt? ce fac mai departe? etc)


4.       Verifică dacă obiectivul tău este ecologic
Ce efecte are împlinirea dorinței tale asupra ta și asupra celor din jur? Ce schimbări vor interveni în viața profesională, de familie, sănătate, prieteni, timp liber, etc. Care sunt dezavantajele atingerii scopului? Merită să plătești prețul?

Iată sumar cele 4 reguli pentru formularea corectă și eficientă a unui obiectiv din perspectiva NLP. Voi completa aceste informații (într-un articol viitor) cu alte condiții pe care Dr. Robert Anthony (renumitul autor al cărților Dincolo de gândirea pozitivă și Cum imposibilul devine posibil) le explică într-un stil pur şi simplu excepţional. Personal apreciez aceste tehnici ca fiind cheia activării Legii Atracției. Doar în momentul în care stabilim clar ce ne dorim putem intra în rezonanță cu respectivul lucru și așa îl atragem în viața noastră.  

 
Cred că îți vor folosi cu adevărat aceste informații  și că vei avea succes în împlinirea dorinței tale. Cum mai întotdeauna specific, spun și acum: răbdarea și încrederea în proces sunt de neînlocuit! 

Vizualizări: 145 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0