PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 9:56 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Martie » 1 » MITURI DESPRE IUBIRE
5:37 PM
MITURI DESPRE IUBIRE

Mit – Avem nevoie de altcineva pentru a fi compleţi.
Fapt – Suntem compleţi în interiorul nostru. Să simţi asta înseamnă să fii conştient(a).
 
Mit – Trebuie să îi iubim pe ceilalţi mai mult decât ne iubim pe noi înşine.
Fapt – Trebuie să ne iubim mai întâi pe noi pentru a-i putea iubi pe ceilalţi. Şi nu-i putem iubi mai mult decât pe noi înşine.
 
 Mit – Avem nevoie de relaţii intime pentru a experimenta dragostea.
Fapt – Lumea e plină de oameni şi creaturi şi cauze care vor primi dragostea noastră şi care ne vor permite să experimentam bucuria de a iubi.
 
Mit – Există o limită la cât de mult poţi iubi.
 Fapt – Dragostea este în expansiune: cu cât oferi mai mult, cu atât eşti mai capabil(a) să iubeşti. Limita eşti doar tu!
 
Mit – Dragostea poate răni.
Fapt – Doar egoul nostru poate fi rănit. Sufletul nostru nu poate fi rănit atunci când oferă dragoste, chiar dacă această dragoste nu ne este împărtăşită. Când te simţi rănit(a), nu dragostea te-a rănit, nu iubirea, ci neînţelegerea ei. Ceilalţi nu sunt posesiunea noastră!
 
Mit – Dragostea necondiţionată înseamnă să stai cu cineva chiar dacă acea persoană îţi face rău.
Fapt – A părăsi o relaţie care îţi provoacă durere este tot un act de dragoste. Trebuie să te iubeşti pe tine însuţi suficient de mult pentru a ieşi dintr-o relaţie care nu merge. Această e cea mai bună dovadă de dragoste pe care o poţi face pentru binele tuturor celor implicaţi.
 
Mit – Există doar o persoană şi numai una perfectă pentru noi.
Fapt – Dacă acceptăm acest mit, ne punem singuri piedici. Prin această convingere îi aşezam pe alţii pe un piedestal. Adevărul e că fiecare dintre noi suntem capabili să avem relaţii fericite şi împlinite, nu doar cu un singur tip de persoană. Dacă se termină o relaţie, lasă loc pentru o altă. Maeştrii spirituali se apropie de perfecţiune, căci ei sunt în armonie cu întreg Universul, primesc  căci ei sunt în armonie cu întreg Universul, primesc şi oferă dragoste necondiţionat, natural.
  
Mit – Când o relaţie se încheie, dragostea se sfârşeşte.
Fapt – Chiar dacă o relaţie se termină, dragostea pe care ai dăruit-o ţi-a îmbogăţit sufletul şi a făcut o diferenţă în lume. Acea dragoste a avut un impact care va dăinui pentru totdeauna. Dragostea nu începe şi nu se sfârşeşte cu o relaţie. Ea se experimentează, se elevează, se rafinează pe sine prin relaţii şi este aceeaşi în legătură cu toate: cu partenerul de viaţă, cu animalul favorit, cu serviciul, cu natura, cu muzică, cu dansul…
Iubirea, în funcţie de nivelul de conştiinţă al persoanei, se manifestă că dependenţa, independenţa sau interdependenţă.
Gândeşte-te puţin, când vei plecă din lumea această, tot ce iei cu ţine este dragostea şi înţelepciunea. Iar pentru a avea ce lua, trebuie să trăieşti în prezent, în dragoste şi înţelepciune. Tu trăieşti?!
Vizualizări: 117 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0