PREŢUIŢI TĂCEREA
Nu te strădui să-ţi arăti înţelepciunea! Dacă ai înţelepciune, ea se va exprima singură, fară să depui niciun efort.

Duminică, 18.02.18, 10:03 AM

Bine aţi venit Vizitator | RSS | Principală | Blog | Înregistrare | Logare

Principală » 2013 » Martie » 1 » UITE DE CE DUCI O VIAŢĂ PLINĂ DE NEFERICIRE
7:04 PM
UITE DE CE DUCI O VIAŢĂ PLINĂ DE NEFERICIRE

Te văd pe stradă mergând posac și trăind cu mare măiestrie traumele trecutului și grijile viitorului. Nici măcar n-ai observat că miroase a iarbă verde și este un copil care-ți zâmbește, exact în fața ta.

Apoi stai la cozi, să-ți plătești facturile. Înjuri și te frămânți pentru banii pe care trebuie să-i dai și calculezi cât mai este până la ziua de salar.

Stai și plângi în casă că nu ai o relație, nu ai prieteni și oamenii din ziua de azi sunt niște animale gata să te atace pe la spate. Nu ai face nimic să rezolvi asta pentru că e imposibil. Trăiești în România așa că timpul se ocupă cu emisiuni proaste, știri cu ce se mai întâmplă în lume și jigniri aduse vedetelor care trăiesc bine sau nu.

Mergi la muncă, cu fața la fel de căzută, petreci timpul cu familia, cu aceleași îngrijorări, citești ziare de scandal și cel mai mare circ la care ai fost, e cel în care ai avut ocazia să-ți exprimi durerile și nervii. Viața e grea, dură, urâtă și uite așa, cu fața plouată și grijile în stomac, te îngroapă la 80-90 de ani( dacă ai ghinion) , dar ești mort de pe la 30, când deja te simți prea bătrân pentru a mai face ceva pentru tine sau viața ta. Unde să mai pun că am auzit și oameni de 24 de ani care spun că e prea târziu?

Vrei adevărul?Vrei cauza suferințelor tale? Voi vorbi clar și pe limba ta. Viața ta e de rahat pentru că ești veșnic nemulțumit. Pentru că ai învățat să depinzi de alții și să aștepți ca lucrurile să se rezolve pentru tine în mod miraculos, de ceilalți. Pentru că îți place drama și iresponsabilitatea. Pentru că te complaci și aștepți să ajungi la fundul prăpastiei înainte de a lua atitudine și a trăi cu adevărat viața superbă care ți-a fost dăruită. Ești nefericit pentru că nu vezi bincuvântarea din spatele greutăților tale. Ești frustrat pentru că îți calculezi sacrificiile , nu valoarea care ți-a fost oferită. Te-ai obișnuit să ți se cuvină electricitatea,căldura și mâncarea de pe masă, așa că înjuri din suflet când vezi facturile și gătești cu nervi vinetele care ți-au părut cam scumpe.

Uite câteva exemple de gândire care te duce în groapă sau dacă ești deja acolo, te menține:

"Eu nu pot. Alții pot, eu nu.N-am norocul , posibilitățile si energia lor.” -Mda…am văzut oameni fără mâini și fără picioare care înotau și escaladau munți, oameni fără picioare care alergau la maratoane cu două cârlige metalice. Am văzut orbi care pictau și surzi care cântau, oameni care s-au născut săraci și au murit bogați și fericiți, oameni care n-aveau nici posibilități, nici sănătatea nu îi ajuta prea mult și singurul lor noroc era motivația de a vrea să devină ceva mai mult decât un corp în așteptarea morții. Dar nu, tu nu poți. Cauza ta e întotdeauna specială, n-ai noroc, ți s-au făcut vrăji și nimeni nu te susține. Pentru tine am doar 3 cuvinte. TREZEȘTE-TE ȘI TRĂIEȘTE ! Asta e scuza ta ? Că nu poți?că n-ai noroc? Luptă și trăiește în așa fel încât să vină o zi când ceilalți vor zice "mda, a avut noroc”

"M-am săturat să plătesc facturi, să câștig un salar mizerabil și să nu am nicio bucurie”Tu nu plătești facturi. Plătești beneficiile aduse de ceea ce plătești. De ce gândești în pierderi și sacrificii? La ce ai folosit lumina? Dar căldura?Ți-a fost cald în casa?Cum te-ai simțit? Unde ai mers cu mașina ?Ai avut un acoperiș deasupra capului sau plătești cheltuielile la bloc ,când tu stai în garaj? Tu te gândești la câți bani dai și cum nu-ți ajunge salarul, nu la ce ți-a folosit tot ce plătești. Aici ai două variante. Ori tai din cheltuieli, ori îți crești veniturile. E alegerea ta. Însă orice ai face, gândește-te ce beneficii îți aduc toate posibilitățile pe care le ai și cum te bucuri de ele. Plătește-le cu bucurie de acum. Dacă nu, taie-ți curentul, debranșează-te de la căldură iarna și mănâncă pâine cu margarină. Vei avea mai mulți bani și vei avea și ocazia să simți cum e fără toate acele lucruri pe care le plătești cu nervi și supărare.

"Nu înțeleg de ce trebuie să dau bani pe un seminar de dezvoltare personală ca să-mi vorbească unii” și am auzit varianta și mai faină "Nu înțeleg de ce să dau bani pe cărți. Dacă-s așa bune. să fie și gratis”Nu trebuie să dai și să faci nimic. E alegerea ta. Dar exact ca și în exemplul de mai sus, tu nu plătești un seminar, tu plătești valoarea adusă de el. Știu un caz , în care băiat și-a vândut cărțile preferate să poată ajunge la un curs de afaceri, iar acum a reușit să-și lanseze propria afacere,produs, etc. A meritat? pentru el da. Pentru tine, depinde cât de hotărât ești și ce vrei să obții din seminarul la care mergi. Dacă informațiile prezente la un curs te pot ajuta, îți pot schimba viața, etc, vei da banii necesari, dar nu o vei privi ca pe o plată,ci ca pe o investiție.

Cât despre cărți, același lucru. Plătești informația prezentă acolo. Investești în tine, în educația ta, în dezvoltarea creativității,a imaginației și a inteligenței tale.

Și în plus, știu cazuri de seminarii gratuite , chiar și cărți gratuite, însă și aici apare o problemă. Unii oameni gândesc că dacă e gratis sau prea ieftin,e prost. Și dacă nu gândesc așa, o iau drept bun gratuit, meritat și se comportă ca atare. Nu depun pic de energie sau interes. Pe când dacă au dat niște bani, sunt numai ochi și urechi, iar energia e la cote maxime, să vadă ce au de câștigat, de învățat,de aplicat.

"Viața mea e un haos, toate merg rău și nu am ce face”. – Ai ce face. Și e numai responsabilitatea ta să schimbi asta. Tu decizi dacă reacționezi la experiențele vieții tale, sau acționezi.  Dacă viața ta e un haos, urmărește cum e gândirea ta, emoțiile și acțiunile tale. În exterior ni se arată doar ce se află și în interior. Nimic mai mult sau mai puțin.

În încheiere, dacă vrei o viață fericită…

  •  Trebuie să fii mulțumit de ceea ce ai deja. Dacă nu ești în stare să te bucuri de puținul pe care îl ai, iartă-mă, însă nici nu meriți mai mult. Așa că ajungem tot la recunoștință. Caută motive de bucurie, lucruri mărunte care să-ți pară minuni și să te inspire și mulțumește pentru ce ai. ZILNIC.
  • Gândește în termeni de câștig, nu de pierderi. Când plătești ceva, ai câștigat. Chiar dacă lumina din casă ți se pare ceva normal, nu e. Mai există oameni care nu au parte de ea.
  • Încetează să te mai plângi și să afișezi vârsta ta drept scuză. Am întâlnit oameni de 70 de ani care au învățat surf, și-au făcut propria afacere și au început abia acum să fie cu adevărat liberi. Nu e prea târziu niciodată. Dacă zici că ești prea bătrân, e doar scuza ta de a aștepta să mori fără să faci nimic.
  • Nu mai da vina pe alții. Nimeni nu e responsabil pentru viața ta. Tu ești singurul care poate schimba, face și simți orice, în orice clipă. Ceilalți n-au nici o vină sau merit. Tu decizi. Ia-ți viața în propriile mâini, până nu vei fi marioneta altora.
  • Acționează!!!! Orice planuri mari sau mici ai, nu se vor realiza de la sine. Trebuie să-ți pui fundul în mișcare și să mergi în întâmpinarea fericirii tale. Nu bate la ușă. Iar dacă ar bate, ai fi oricum prea ocupat cu drama ca să o observi.
  • Învață să vezi binecuvântările din orice situație ce pare aparent fără sens sau dezastruoasă.Întreabă-te ce ai de învățat de aici și oricât de tare ar ploua, învață să cânți și să dansezi în ploaie. Furtuna e mult mai blândă când ești afară și acționezi,decât dacă stai în casă și te înfricoșezi.
Vizualizări: 172 | Adăugat de: Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]

Meniu site

radio stations

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 137

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0